En çok Hangi Meslek Grubu Taşınıyor?

tarafından
1055
En çok Hangi Meslek Grubu Taşınıyor?

En çok Hangi Meslek Grubu Taşınıyor?

Özel hayatınızda nasıl bir meslek planı yapıyorsunuz. Sık sık diğer şehirlere taşınmayı ve orada belirli süre çalıştıktan sonra daha sonrası ise başka bir şehre gidip yeniden başlamayı mı istersiniz? Yoksa sabit bir yerde kökleri salıp uzun yıllar bir yerde çalışmayı mı düşünüyorsunuz?
Eğer kariyer planınızı yaparken seçeceğiniz mesleğin art ve eksi yönleri daha iyi bilmeniz gerekir. Eğer sizde farklı şehirleri görüp sık sık taşınmayı seviyor iseniz o zaman aşağıdaki sizler için hazırladığımız meslekleri alt alta sıralayalım.

Her yıl zorunlu olarak taşınacak meslekler :

Polis : Polisler ve askerlere kariyerleri hemen hemen aynıdır. Nerede hareketlilik varsa orada görev yapacağınız için ülkenin bir çok şehrini görme şansınız olacaktır.

Asker (Askeriye) : Eğer İstanbul da bir kariyer istiyor iseniz şunu bilin ki Türkiye’nin her bir şehrine görev yapacaksınız. Nerede hareketlilik siz orada olacaksınız. Batı görevi, doğu görevi derken Türkiye’nin her bir ucundan diğer ucuna kadar kat edeceksiniz.

Öğretmen : Öğretmenlerde memnun sınıfından olan bir meslektir. Farklı şehirler de tahinleri Çıktığı zaman Türkiye’nin bir çok ilinde görev yapabiliyorlar.

Profesyonel Sporcular : Sporcularda her takım değiştirdikleri zaman şehir farklı şehirlere taşınma zorunluğu olabiliyor. Futbolcuların çok azı takım değiştirme uzun yıllar da aynı takımda kalabiliyor ama genellikle çoğu bazen yılda iki ile üç takımla çalışmaktalar.

Pazarlama Uzmanı : Nerede para çok ise pazarlamacılar da oradadır. Yeni pazarlar, yeni fırsatlar bir çok pazarlama uzmanını kendine çekeceği için taşınma konusunda hemen hemen uzman gibi görünmekteler.

Bankacı : Yeni bir şube açılışında şubeye ilk defa işe alınanların görevlendirdiği gibi tecrübeli elemanlarda görevlendirilmektedir. Çalışmış olduğunuz bankada eğer üst mevkide değil iseniz sık sık taşınmak sizinde kariyer planlarınız olarak görülmektedir.

Arkeolog : Hiç bir zaman ve nerede yeni bir tarihi kalıntı bulunacağını hiç kimse bilemez. Çalışacağınız kazılar içi o kazıların bulunduğu bölgeye taşınma olasılığı her zaman çok yüksektir.

Teknik Direktör : Sporcular gibi teknik direktörlerde özellikle bizim ülkemizde sık sık takımlarda görevlendirildikleri için onlar içinde taşınmak artık bir alışkanlık haline gelmiştir.

Memurlar : Devlet memurları da bir çok nedenlerden dolayı sık ülke değiştiren bir meslek grubudur. Tayinini kendi isteyen olduğu gibi zorunlu atamalarında gerçekleştiği bir meslektir.

Şehir ve Bölge Planlaması : Üzerine çalıştığınız proje hangi şehirde ise sizde o şehre proje boyunca bulunmak zorundasınız Projeniz için taşınmak sizin içinde sık şehir değiştirmek için yaşayacağınız bir taşıma tecrübesi olacaktır.

Serbest Meslek : işi olmayan hangi şehirde iş olursa olsun ben de oraya gidip çalışacak diyen bir serbest meslektir. Taşınma bu meslek için ise bir hayli kolaydır nerede iş ve ne işi olursa yaparım diyenler için şehir fark etmez.

En çok Hangi Meslek Grubu Taşınıyor

En çok Hangi Meslek Grubu Taşınıyor