Kışın Yaşanacak En Güzel Şehirlerimiz

tarafından
1159
Kışın Yaşanacak En Güzel Şehirlerimiz
Makelemizi beğendiniz mi?

Eğer makalemizi beğendiyseniz lütfen puan veriniz

  • Ortalama Puan
    0.0

Kışın Yaşanacak En Güzel Şehirlerimiz

                           Erzurum Palandöken

Erzurum Palandöken

Erzurum’un turizm olarak en gelişmiş bölgesi ise palandöken özellikle kış ayları sporlara meraklı olan herkesi kendine çeken önemli ve kışın tüm güzelliklerini bir araya sunan palandöken mutlu bir kış geçirmek isteyen herkesi güzel şehrimize bekleriz.

                      Rize ayder Yaylası

Rize Ayder Yaylası

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Ayder yaylası ladın ve kayın ormanları ile kaplı bir başka güzel olan yeşil ve beyazın muhteşem buluşması olan ayder şehir hayatın ve stresten uzaklaşmak için en iyi olan şehrimizin ilçesidir.

                          Trabzon Uzungöl

Trabzon Uzungöl

Yılın her günü yeşil olan ve en yaşlı olan ormanıyla dünyanın en sevilen ev sahipliği yapan Uzun göl Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlıdır.Trabzon iline 99 km Çaykara’ya ise 19 km uzaktadır. Uzun göl manzaraları ile doğa yürüyüşü ve fotoğrafçıları ve dağcılık için en botanik bilimine meraklılar için en güzel ve en iyi yerlerinden olan biridir.

                                 Bolu Abant

Bolu Abant

Bolu’nun en güzel gezilecek yerlerinden biri de Abantdır. Abant Bolu’nun 34 km güney batısında bulunur. Abant gölü köknar, çam ağaçlarının baskın olduğu bir tabiat parkının tam ortasında bulunmaktadır.Kış aylarında özelikle en çok ziyaret alan bölgelerinden biridir. Abant Türkiye’nin 2 büyük şehirlerine İstanbul ve Ankara iline 2 saat uzakta olması önemini daha da artırmaktadır. Çevresi 7 km olan göl yılın her ayı farklı bir güzellik olan gölde; kamping, piknik, sportif olta balıkçılığı, bisiklet, yürüyüş ve atla gezinti yapılacak insanın hiç vazgeçilmez olan etkinliklerdendir.

                                    Bursa Uludağ

Bursa Uludağ

Bursa Uludağ kış ayları en çok insanı dikkatin üzerine karla kaplı olan bursa iline bağlı bir ilçemizdir. Türkiye’nin en gelişmiş ve en çok turist çeken bölgesidir. Bursa güzel doğasının yanında tarihi ve yemekleri ile de öne çıkan bir şehirdir. Bursa şehir hayatı eğlence, doğa ve doğa sporları gibi birçok özelliği bir arada sunan ender şehirlerimizden bir tanesidir

                                        Kars Kalesi

Kars-kalesi

Kars kalesi yaz aylarında en çok dikkat çeken doğu bölgemizin turist olarak bilinen şehrimizdir. Kars kalesi eski yapıya sahip ms.1153 yılında Selçuklulara bağlı Selçuklu sultanı melik izzedi’nin emri ile veziri Firuz tarafından yapılmıştır. Kars kalesi tam Kars’ın merkez’indedir. Yaz ayları turistlerin yoğunlukla ziyaret ettikleri bölgelerinden bir tanesidir. Yüksekte olup tüm şehri tepeden izlenmektedir. Kış ayarı ise karla kaplı muhteşem görüntü vermektedir. Tarihi bilgiye sahip olan Kars Kalesi yaz aylarından muhteşem manzarası ile herkese tavsiye ettiğimiz yerlerden bir tanesidir.