Nakliye Aracı Kiralama

tarafından
1594
Nakliye Aracı Kiralama

Nakliye aracı kiralama

Taşıma sektörünün en önemli unsurlardan bir tanesi de planlamadır. Taşımada nakliye aracı kiralama işlemi de bu plan içindedir.
Peki neden nakliye firmaların sektör faaliyetleri gösteren firma, araç kiralama hizmetinden yararlanmak istiyor?
Nakliye firmaların her gün değişik faaliyetleri gösteren şirketler, filo yada kiralama hizmetinden yaralanıyorlar. Araç yada filo kiralama aslında maliyet olarak daha uyguna mal oluyor. Kiraladıkları araçları vergiden düşebiliyorlar ve bakım maliyetlerine karışmıyorlar kaza sonrası araçta oluşabilecek herhangi bir hasar kasko yada trafik sigortası prim bozulmalarının önüne, araç kiralama ile geçilmektedir.
Ayrıca büyük şirketlerin araç satın almaları hem maliyet hemde her türlü oluşabilecek hasarlar için kendilerini güvene alarak pek de satın alma taraftarları değiller. Küçük araçların satın alınması şirketler için pek mantıklı iş değildir.

Nakliye aracı kiralama sözleşmesi

Taşıma araçları kiralama konusunda önemli olan unsurlardan bir tanesi de sözleşmedir. Sözleşme genel olarak aracı kiralayan veya aracını kiraya vermek isteyen şahıs arasında yıllık olarak yapılan sözleşmedir. Kiralama yapıldığı takdirde aracın tüm bakımları sahibi tarafından aylık düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Aracın tüm gider masrafları şirketler karşılaşmamaktadırlar. Bu tür ayrıntılar sözleşme esnasında karşılıklı yapılır bazı şirketler ile tüm periyodik bakımları üstlenmekteler. Nakliye şirketleri ihtiyaç duyduğu araçları kiralık veya satın almadan önce ekonomik bir durum ortaya koyarlar.
Nakliye firmaları araç kiralama veya taşıma gibi her türlü aracı bünyelerinde barındırmalarının imkansız olduğundan yola çıkarak oluşmuş bir kavramdır.

Genel olarak araç kiralayan şirketler aracın model ve aracın üzerinde ki kasa ölçülerine bakarak aracı kiralar. Ama evden eve nakliye firmaları araç kiralama konusunda baya da zayıf olan bir sektördür. Nedeni ise nakliye firmaların her gün çoğalarak işlerin her gün daha da kötüye gittiği için araç sayıları ise her yıl daha azalmaktadır. Ama nakliye firmaları büyük şirketlere araç kiralama aylık yada yıllık olarak araçlarını kiraya veriyorlar.

Nakliye araçları

Evden eve nakliyat araçları