Eşya Depolama Sormanız Gereken sorular

tarafından
1518
Eşya Depolama Sormanız Gereken sorular

Eşya Depolama Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken  sorular

Evinizde tadilat veya başka sebeplerden ötürü eşyalarınızı belli bir süreliğine depoya göndermek istiyorsanız ve eşya depolama firma arayışına başladıysanız işe nerede başlayacağınız konusunda da emin değil misiniz? Evinizin içindeki eşyalarınızı kısa süreliğine depolamak için depolama hizmeti veren firmaları sormanız gereken 6 soru sizler için sıraladık:

1. Tesis olası risklere karşı sigortalanmış mı?

Evinizin içindeki eşyalarınızı korumak amacıyla depolama hizmeti alıp işin sonunda eşyalarınızda olmamak için tesisin tüm oluşabilecek risklere karşı ne kadarlık bir sigorta poliçesinin olduğunu öğrenmeniz çok iyi olacaktır. Sigorta poliçesini iyice inceleyip hangi firmadan yapıldıysa sigorta şirketi ile iletişime girip akınızda varsa herhangi bir soru işareti sigorta firmasına danışıp bilgi sahibi olabilirsiniz.

2. Şirket eşya depolama alanında uzman mı?

Depoya kaldıracağınız eşyalarınız hem nakliye hemde depolama süre içinde hangi olumsuz şartlara maruz kalıyor ve bu şartların iyileştirmek için depolama şirketi ne tür çözümler geliştirmiş. Bu sorunun sadece sigorta ve güvenlik ile olmadığını bildirmek istiyoruz firma eşyaları ne tür yerde muhafaza edecek deponun konum ve herhangi bir sel ve su basmasına karşı korumalı mı? nem ve haşereye karşı ayık düzenli bir şekilde bakımı yapılmaktadır.
Bu sorularınızın cevaplarını sizi uzman depolama firması götürecektir. Eşyayı evinizden alıp belirli bir süre depoda tutup daha sonra yeni evinize getirip ne tür halde ise bile teslim etmek ile depolama işi kesinlikle olmamaktadır. depolama işi profesyonel firma ile profesyonel depolama alanları ile eşyalarını depolamayı tercih ediniz.

3. Tesis ev eşyaları için doğru tasarlanmış mı?

Erişim kontrolü, depolama tasarımı, iklim koşulları, asansör, yükleme indirme alanları ve eşyalarınızın kilitli ve güvenli bir alanda tutulması gibi etkenler düşünülerek mi hazırlanmış. Çünkü çoğu eşyalar aynı alanda diğer eşyalarla birlikte ortak alanda muhafaza edilmektedir. Bu tür depolama alanları tercih ettiğinizde depolama alanını muhakkak ziyaret ediniz.

4. Depolama ünitesi iklim kontrollü müdür?

Depolama hizmetiniz eğer kısa süreli değil de uzun süreli ise depolama alanlarının nem ve sıcaklığının otomatik sistemler tarafından kontrol ediliyor olmalı. Nemli ortamda eşyalarınızı beklediği süre yavaş yavaş deforme olacak ve kullanılmaz hale gelecektir. Sıcaklık ve nem ile ahşap,kağıt ve doğal maddelerden yapılmış eşyalarınız çatlamasına, şişmesine veya kalıcı lekelerini oluşmasına neden olabilir. Depolama ortamları belirli sıcaklık ve nemden tutma eşyaları mümkün olabildiğince uzun süre koruyacaktır.

5. Envanter kontrolü nasıl yapılır?

Eğer depoya koyacağınız depolama firması size anahtar veya konteyner sistemi değil ise iyi bir envanter sistemleri oması çok önemlidir. Eğer eşyanızı depoya kaldırmak istiyorsanız elinizde eşya listesi oması gerekir. Ancak depolama şirketi eşyaları teslim alırken sizinle depoda bulunan eşyaların bir listesi paylaşmıyor ise eşyaları teslim etmeden önce iyi düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Depolama süreniz bittiği zaman benim şu eşyam yok bu eşyam da depo daydı dediğiniz zaman elinizde eğer iki taraflı listeniz varsa kanıtlayabilirsiniz ama eğer elinizde herhangi bir kanıt yok ise
kaybolan eşyalarınız hakkında herhangi bir hak talep edemezsiniz. Bu nedenle eğer depolama firması ile karşılıklı sözleşme yaptığınız takdirde ne tür eşyalar depolanacak ise bunları hepsini listeleyip daha sonra depoya kaldırabilirsiniz. Sözleşme karşılıklı imzalayıp bir nüshası sizde bir nüshası ise depolama şirketinde olması lazım Bu tür araştırmaların hangi firma sözleşme yapıyor, hangi firma sigorta yapıyor ve hangi firma ne tür alanda depoluyor iyi bir araştırma sonucunda karar veriniz.

6. Ekiplerin eşya taşıma ve istifleme ile ilgili eğitimli mi?

Depolama eşyaların en önemli unsuru personellerin düzgün bir şekilde taşıması ve istiflemesi binanın kendisi eşyalarınızı tehlikelerden koruyabilir ancak en iyi iklimlendirme ve güçlü güvenlik sistemi bile eşyalarınızı insan hatasından koruyamaz. Depolama hizmeti veren firmaların ekipleri eğitim almış olması lazım Ufak bir hata ile eşyalarınızı kırılmaya veya kullanılmaz hale gelmesine yol açabiliyor. Hem nakliye esnasında hemde depolama esnasında eşyaların istiflemesi çok önemlidir. Büyük eşyaların ve küçük eşyaların nasıl istifleme gerekli olması hakkında tecrübeli olmaları gerekmektedir.
Çözüm depo olarak eşya depolama hakkında akınızda herhangi bir soru işareti varsa  çözüm depo sitemizi ziyaret edebilirsiniz vaya [email protected] mail üzerinden bize yazabilirsiniz.

Depolama Sistemleri

Depolama Sistemleri