Fazla olan eşyalarınızı atmayın bağışlayın

tarafından
1160
Fazla olan eşyalarınızı atmayın bağışlayın

Fazla olan eşyalarınızı atmayın bağışlayın

Yardım seven yeni veya kullanılmış ikinci el kullanılır durumda olan neredeyse tüm ev eşyalarını bağış olarak kabul ediyor. Bizde taşıma da yeni evlere taşınana veya çok uzak bir mesafelere taşınan insanların “Bu eşyaları götürmek istemiyorum, ama ne yapacağımı da bilmiyorum” gibi sitemlerine şahit olmuşuz.
Bunun üzerine biraz araştırma yapmaya karar verdik işte neredeyse tüm ev eşyalarını kabul eden bir yardım sever kuruluşu Lösev..

Yardımseverler için 2. el bağış kılavuzu

eşyalarınızı atmayın bağışlayın

Neler gönderelim:

Çamaşır makinesi, televizyon, buzdolabı, üt, genç odası mobilyaları, koltuk takımı, kanepe, play Station, bisiklet, oyuncak, bilgisayar, çizme, bot, palto, kaban, mont, ayakkabı, etek, elbise, pantolon, hırka, kazak, gömlek, buz,..

Nasıl Gönderirim:

fazla olan ikinci el yardımlarda, kullanılabilir durumda giyim eşyaları, temizlenmiş ve ütülenmiş bir biçimde ( poşetlenmiş olarak) teslim almayı ilke olarak benimsemiş bulunmaktayız.
Bu doğrultuda her mevsime uygun fazlalık olan giyim eşyaları ailelerimizin talepleri üzerinde ve gereksinimleri göz önüne alınarak onlara ulaştırılmaktadır.
yapmış olduğunuz yardımları vakıf adresine teslim edilmesi gerekmektedir.
Beyaz eşyalarınız, elektrikli aletleriniz ve diğer eşyalarınız çalışır durumda ve temiz olması gerekiyor.

Tüm mobilya bağışları bağışçıdan alınarak doğrudan aileye teslim edilmektedir. İlgili eşyaya gereksinim duyan aileler belirlenmesi amacıyla vakfımız ile telefon görüşmesi yapılması uygun görülmektedir. Telefon görüşmesi sonrası eşyanız işlevselliğinin kontrol edilmesi amacıyla sosyal hizmetler departmanın görevli arkadaşlarımızın ziyaretine hazırlık olmalısınız. Bu amaçla sizden randevu saati alıp daha sonra ziyaret edilecektir.
Size yönlendireceğimiz arkadaşlarımız bağışlayacağınız eşyayı ailemizin ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını kontrol ettikten sonra sizden teslim alacaktır.
Eşyaların nakli için araç ve taşıma konusunda destek beklenmektedir.

Lösev’in bazı istekleri var

  1. el eşyalarınızın ,kitap ve ansiklopedileri bağışlamak istiyorsanız, imkanları sınırlı okullara yapacağınız gönderilerle bağışlarınızı amacına daha uygun değerlendirilmesi sağlanmaktadır.
    Göndereceğiniz eşyaların yırtığı, söküğü olan yada yıpranmış kıyafetler, kırık oyuncak, iç çamaşır, büyük parçalı ev eşyaları, kullanılmış nevresim takımı, yorgan yatak gibi zarar gören eşyaları kabul edemiyoruz.

Ankara dışında yapılacak yardımlarda gönderim ücretlerinin gönderici tarafından karşılanması rica ediyoruz. Aksi takdirde Ankara dışından göndereceğiniz ürünlerin kargo ücreti ödemediğiniz takdirde biz karşılamıyoruz lütfen göndereceğiniz eşyaların kargo ücreti ve doğru adrese göndermesini sizden rica ediyoruz.

Fazla olan eşyalarınızı atmayın Lösev bağışlayın

Bağışlarınız için iletişime geçebilirsiniz.

LÖSEV-Lösemili Çocuklar Vakfı Reşit Galip Cad. İlkadım Sok. No:14 GOP/Ankara
Tel : +90 312 4470660
Faks : +90 312 4476833
www.losev.org.tr [email protected]