İstanbul 3. Köprü Nakliye Fiyatları Nasıl etkiledi?

tarafından
1214
İstanbul 3. Köprü Nakliye Fiyatları Nasıl etkiledi?

İstanbul 3. Köprü Nakliye Fiyatları Nasıl etkiledi?

Yavuz sultan selim Köprüsü açılımı olmadan önce kamyonlar için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanılıyordu şehir içi trafik giriş saatleri sınırlıydı. Sabah Saat 06:00 ile 10:00 Saatleri ve akşam ise 16:00 ile 22:00 saatler arasında trafiğe çıkmalarına yasak getirilmişti.
Bu yasak nedeni ile kamyon (ağır vasıtalar) İstanbul’un her iki kıta Anadolu veya Avrupa kıt’asına geçemiyorlardı. Bu kısıtlama ise nakliye firmaları için iş kaybına neden oluyordu.

3 Köprünün açılımıyla Anadolu ve Avrupa yakası arası geçiş yasakları kalmış oldu. Şehir içi trafik kamyonlar nakliye konusunda birazda rahatladı en azında geçiş saatini geçen nakliyeci öteki yakada mahsur kalmaktan kurtuldu. Ancak köprü bağlantı yolların hala da bitmeyen çalışmalar nedeniyle yine de trafik olarak sabah saatlerinde kalabalık olmaktadır. Daha faza geçiş yolu yapıldığı zaman da İstanbul trafiği biraz daha rahatlığa kavuşur.

Şuan en büyük sıkıntı ücret gişelerde nakit olarak alındı için uzun kuyruklar oluşmaktadır bu uzun kuyruklarda trafiği olumsuz yönde etkilemektedir. İki yaka arasına şuan epey kuyruk oluşmaktadır. Bu sorun en kısa süre de giderilecek olarak görünmektedir.

3. Köprü İle Şehir İçi Nakliye Fiyatlarına Yüzde 30 ile yüzde 40 zam geliyor.

Nakliye şirketleri artık Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kamyonlar için yasak olduğu için Bu durumda köprüden geçmek için gidilen ve tekrar şehir içine dönmek için baya da yol kat edilmektedirler. Fazla yol mesafesi 2 Köprü ile 3 Köprü arasında baya da mesafe olduğu için Otomatikman buda nakliye fiyatlarını etkilemektedir. Çünkü nakliye araçları Avrupa yakasından Asya yakasına kat edeceği mesafe 4 kat arttırmıştır. Örneğim Mecidiyeköy’den Asya kıtası Ataşehir tarafına geçiş yapacaksınız Eğer Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanırsanız yol mesafesi 30 km 3. Köprü kullandığınız zaman 110 km yol kat etmeniz lazım buda hem yakıt hemde Köprü maliyetini etkilemektedir.
Nakliye Firmaları her iki kıta arasında taşımalarda yakıt ve Köprü, Otoban ücretlerini fiyata ekleyerek size fiyat vermektedirler.

3. Köprü Güzergah

3. Köprü Güzergah

Şehir yasağı kalktı

Şehir yasağı kalktı ama maliyet olarak nakliye firmalarına ekstra maliyet olmuştur 3 Köprü kullanan nakliyeciler kara kara işi düşünüyorlar hem maliyet hemde 2 saat yol uzatılmıştır. 2. Köprü’de adrese sabah saat 07:00 de adreste oluyorlardı ama 3. Köprü de ise sabah saat 09:0 da ancak adreste olabiliyorlar. Sadece bu artış Nakliye araçları için geçerli değildir. Uzun yol Otobüsleri için de aynı şekilde geçerlidir. eskiden her iki kıta arasında Uzun yol yolcu bileti aynıydı Ama 3. Köprü nedeniyle 30 ile 40 TL arasından fark oluşmaktadır. Kısacası Büyük araçlar hepsi 3. Köprü kullandıkları için maliyet olarak da artmaktadır.
3.Köprü kullanan kamyonlar sanki İstanbul şehir içi değil de şehirler arasına gidiyorlarmış gibi yol kat etmekteler. Hem yakıtın bahalı olması hemde uzun yol olduğu için yapılan otoyol için yüzlerce ağaç kesilip doğayı temiz hava kirliliği olmasın diye yeni yolar yapıldı ama uzun yol olduğu için arabaların egzoz dumanlarında çıkan zehirli dumanı ise hava kirliliğine neden olmaktadır. Fazla kat edilen yol hem araç için zararlı hemde hava kirliliği için millet için olumsuz etkilemektedir.