Sigortalı Evden Eve Nakliyat

tarafından
1196
Sigortalı Evden Eve Nakliyat

 

NAKLİYE SİGORTASI

Nakliyat sigortası şehir içi ve şehirler arası sevkiyatlarında her türlü tehlikelere karşı emtianın, yüklemeden boşaltmaya kadar karayolu ile nakliye sırasında meydana gelecek olan çeşitli kaza, yangın, hırsızlık, kaybolma, gibi doğalilecek zararlara karşı teminat altına alınır.

Nakliye sigortası, tam, zayi, dar ve geniş olmak üzere 3 çeşit teminat vardır.

Tam Zayi:

En dar ve en sınırlı teminattır. Nakliye esnasında taşıyan araç ile birlikte tamamen ziyan olması halinde temin edilir. Hiçbir kısmı hasarı temin etmez. Tüm evden eve nakliyatcıların en çok tercih edilen nakliye firmaların sigortalı taşıma dedikleri nakliye sigortasu bu kapsama girmektedir.

Dar Teminat:

Bu teminat nakliye esnasında araçın yanması, çarpması ateş, yıldırım, dere taşlama, çığ, toprak heyelanı, köprü yıkılması, yolların çökmesi ve araçın devrilmesi neticesinde taşınan eşyaların uğrayacağı zararları kapsamaktadır.

Geniş Teminat:

Nakliye esnasında eşyanızın çıkış yerinden varış yerine ulaşıncaya kadar uğrayabilecek tüm olası risklere karşı teminat sağlamaktadır. Geniş teminat maliyetli bir sigorta olması nedeniyle tüm süreci taşıma firmasının eksperinin takip etmesi gerektiği için pek yapılmamaktadır. Evden eve nakliye için hiç bir sigorta
firması bu teminatı kesinlikle vermemektedir. Özetle siz kendiniz parasını verelim deseniz bile ev eşyalarınız için hiç bir sigorta şirketi bu teminatı vermemektedir. Bu sigorta sıfır özel kullanılmamış özel üretilmiş ambalaj malzemeleri için geçerli olan teminattır.

Sigortalı Evden Eve Nakliyat

Sigortalı taşıma nasıl olur.

Evden eve nakliyat şirketlerin en çok tercih ettikleri sigorta çeşitleri “Tam Ziya” sigortası olduğuna göre, tüketicilerin şunları bilesinden fayda vardır.

  1. Taşıma esnasından oluşabilecek hasarlar çizilme, kırılma, kaybolma, ve çalınma gibi durumlara karşı karşılanmayacaktır.

  2. Bunun aksini söyleyen nakliye firmaların sigorta poliçesini mutlaka isteyin.

  3. Taşıma esnasında eğer firma sizin eşyanızı sigortalamamışsa trafik kazasından oluşabilecek hasarlar da hemen hemen çoğu eşyanız kullanılamaz hale gelecektir. Bunu kurumsal bir firma değilse zararınızı karşılaşmayabilir. Ama kurumsal firma ise bir hak talepde bulunabilirsiniz.

  4. Tüm zorunlar oluşmaması için nakliye firması ile anlaştığınızda elinizde taşıma sözleşmesi, sigorta poliçesi ve nakliye faturası elinizde bulundurun.

  5. Tam zayi sigortası maliyeti olmaması nedeniyle her nakliye firması bu sigortayı yapmaktadır. Ancak bu sigorta taşıma esnasında herhangi bir zararları karşılamadığı için çekeceğiniz sıkıntıları engelememektedir.

  6. Bu tür sorunları ve sıkıntıların olmaması için iyi bir firma ile evinizi sorunsuz bir şekilde taşımakdır.

Bu bahsetmiş olduğumuz sigorta emtia sigortasıdır. Araçın kaskosu ile artık nakliye emtia sigortası da yapılmaktadır. Taşıma esnasında kırılma ve çizilme gibi zararlarınızı karşılamamaktadır.

 

Sigortalı eşya depolama  yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz: Güvenli Ve Sigortalı