Taşınırken Gözden Kaçan 10 puf Nokta

tarafından
2264
Taşınırken Gözden Kaçan 10 puf Nokta

Taşınırken Gözden Kaçan 10 puf Nokta

Yeni bir ev nakliyesi demek hem biraz zor hemde korku, ve heyecan bir sevinç ve mutluluğun yanı sıra bir dünya iş demektir. Herkesin en çok istediği sorunsuz bir taşıma sürecidir, ancak yoğunluğun ve onca telaşın arasında pek de çok şeyin gözden kaçırılması da olasıdır.

Her taşıma istediğiniz gibi bazen kolay geçmiyor her şeyin paketlenmesi yeni eve sevinç ile taşınması ve tüm eşyalarınızın 1 günde yerleştirmesi hayal ettiğiniz gibi bazen de kolay geçmiyor onun için hemen sevince kapılmayın bazen şansınız zor olabiliyor. Bu nedenle şansınızı daha fazla zorlamayın diyoruz.

Hiç bir zaman unutmayın iyi bir plan her taşımanın zor tarafı değil de kolay tarafıdır. Nakliye esnasında keyifli bir heyecana dönüşmesi için dikkate alınması bazen gereken ince püf noktaları gözden geçirmek de fayda vardır.

1. Komşularınızı taşınmadan önce iyice tanışın ve çevreyi de yeterince araştırın

Komşularını tanıyın

Komşularınızı taşınmadan önce iyice tanışın ve çevreyi de yeterince araştırın

Şuan ki yaşam şartların ve yüksek binaların ve rezidans sayesinde İstanbul’da komşuluk kalmamıştır diyebiliriz. Ama İstanbul dışında hala komşuluk vardır ki İstanbul’un bazı semtlerinde hala da komşuluk vardır. Bizde komşuluk var olarak yola çıkalım Taşımadan önce komşularınızı iyice tanıyın bu tanışma taşıma esnasında herhangi bir ihtiyacınız olduğunda hemen size ilk koşacak olan komşunuz olsun ve çevreyi iyice tanıyın çünkü taşıma esnasında size lazım olan bir malzemeyi gidip İnternet üzerinde veya uzak yerlerde aramayınız. Size yakın olan semte direk gidin alın.

2. Adres bilgilerinizi değiştirin.

Adres bilgilerini güncelleyin

Yeni evinize geçmeden önce eski evinizin su, elektriği, doğal gazı vb gibi abonelikleri kapatın yeni taşınacağınız adresinize açtırın.
Bu tür kapatma ve açtırma işlemlerini planlı bir şekilde yapmanızı tavsiye ediyoruz. Örneğim taşımanıza 1 hafta kala tüm abonelikleri kapatırsanız taşımanıza daha sayılı günler kala ihtiyacınız olan tüm abonelikler kesilir buda sizi mağdur duruma düşürür. Bu nedenle taşımanıza 1 gün kala tüm abonelikleri kapatın yeni taşınacağınız evinize de açtırın bazı abonelikler iki ile üç gün sürüyor o abonelikler hakkında ayrıntılı bilgi için idari işlere uğrayıp detaylı bilgiler alabilirsiniz o nedenle bu tür sıkıntılı abonelikleri 1 hafta önce açtırmanız da fayda vardır.

3. Kapı kilitleri mutlaka değiştirin.

Kapı kilitleri değiştirin

Tüm taşımalarını sorunsuz bittiği anda hemen kapı kilidini değiştiriniz Çünkü sizden önce eve gelen bakanlar muhakkak olmuştur eğer ki sizde dış kapı kilidi hepsi mevcut ise yine de değiştirmenizi tavsiye ediyoruz daha önceki anahtarı çoğalmış olabilir bu nedenle her türlü sıkıntılar sorunlar olmaması adına kilitleri değiştirin. Hem can kaybı için hemde mal kaybı için siz yinede değiştirin kilidinizi.

4. Yeni evinizde düzenleme işini kafanızda canlandırın

Evinizi kendiniz canlandırın

Yeni taşınacağınız eviniz ufak ise yada fazla olan eşyalarınız var ise bunu taşınmadan önce halletmeniz gerekir. Fazla olan eşyalarınızı bağışlayın atılması gereken eşyalarınız varsa çöpe atın veya çok değerli atamıyorsanız eğer depolayın aylık uygun fiyat ile eşya depolama hizmeti alabilirsiniz. Fazla olan eşyalar hem çok yer kapıyor hemde temizlikte çok sıkıntı oluyor kalkıp da evin için de istifleyemesiniz bu nedenle taşınmadan önce muhakkak tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

5. Temizlik yaparken ayrıntıları ihmal etmeyin

Temizlik yaparken Detaylı temizleyin

Genel temizlik normal oturduğunuz evinizde de yaparsınız ama yeni bir eve taşındığınız da hepsini komple yeniden yapmalısınız penceresinden tutup tüm mutfak dolaplarına ve parkelerine kadar ayrıntılı bir temizlik yapmanızı öneriyoruz. Boş olan bir evde toz,toprak çok olur bu nedenle detaylı temizlik yapılması lazım.

6.Koli üzerinde etiketleme

Dikkat kırılır dökülür elektronik eşyalar var

Yapmış olduğunuz koliler yada nakliye firmasının yapacağı tüm koliler de muhakkak dikkat kırılabilir etiketleme sistemi kullanın çünkü taşıma esnasında araba üzerinde karışma ihtimal mevcuttur. Ama siz eğer hepsini etiketlemiş seniz yeni evinizde hangi koli nerenin kolisini kolaylıkla ayırt edebilirsiniz.

7.İlk geceyi yeni evinizde geçirmek

İlk geceyi evinizde geçirin

Eğer ilk geceyi evinizde geçirecekseniz yanınızda muhakkak size lazım olan yorgan,yastık ve yiyecekleri bulundurun bulundurun demişken yanınızda taşımayın sadece nakliye esnasında onları ayrı bir yere koyun yiyecekleri buzdolabınıza koyabilirsiniz ve giysi ,yorgan ve yastık gibi gerekli eşyaları yatacağınız oda da hemen yanınızda olsun.

8. Takım çantanızı yanınızda bulundurun

Takım çantası her an lazım olabilir.

Talihsiz bir kaza da örnek veriyorum elektrik kesildiğinde aydınlatmak için el fenere ihtiyacınız olduğunda eğer ki farsa ve sizin takım çantanızda ise hemen çıkarıp en azında elektrik gelene kadar idare edebilirsiniz veya taşımanız bitikten sonra herhangi bir nakliye esnasında unutulan bir montaj işi olduğunda sizde kendiniz direk montaj işini halledebilirsiniz.

9. Evcil hayvanları önceden hazırlayın

Evcil hayvanlarınızı taşımadan ortada bırakmayın

Kediniz veya köpeğiniz taşıma esnasında ortalarda dolaşmasın hem taşıma stresinde unutabilirsiniz hayvanınızı orta da bırakmayın bu nedenle taşınmadan önce hayvanınızı yemini vererek başka bir odaya veya banyoya koyun taşıma süreci bittikten sonra hayvanınızı orta çıkarın ama hayvanınız için yemi ihmal etmeyin hayvanın yemini kendiniz taşıyın yanınızda bulundurun eğer ki nakliyeci personellere emanet ederseniz araba üzerinde istife konulur veya yırtılabilir torbası bu tür sıkıntılar için siz yanınızda bulundurun.

10. Okul açılmadan önce kaydınızı yaptırın

Okul öncesi yolu ve okulu keşfetmek

Eğer çocuğunuz okula gidecek ise okullar açılmadan önce size yakın olan okula gidip kaydı yaptırmanız olur. Daha sonrası ise her sabah veya öğlenden sonra çocuğunuz okula gidecekse alternatif olan yolu kullansın eğer okul uzakta ise okul taşıtları ile önceden anlaşın bu tür sorunlar okullar açıldığı zaman karşınıza çıkmasın. Her zaman söylemiş olduğumuz gibi iyi plan ile yola çıkarsanız her zaman kazanan siz olursunuz.