Dikkat: Taşıma Esnasında En Çok Zarar Gören Eşyalarınız

tarafından
1745
Dikkat: Taşıma Esnasında En Çok Zarar Gören Eşyalarınız

Dikkat: Taşıma Esnasında En Çok Zarar Gören Eşyalarınız

Taşıma sırasında kimi büyük kimi küçük çaplı kazalar yaşamanız olasıdır. Sigortalı taşıma kapsamında belli maliyetleri karşılayabilecek olsanız da küçük detaylara önem göstererek muhtemel zayiatları en başından beri önleyebilirsiniz.

Taşıma denilince insanın aklına ilk başta yorucu ve stresli bir süreç gelir, ardından da eşyaların zarar görmesi korkusu kimi zararlı maddi olarak karşılanabilse de manevi olarak da yerinin dodurulması söz konusu olamaz. Bu zor süreci olabildiğince sıkıntısız geçirmek için yapılacak ilk şey profesyonel bir nakliye firması ile evinizi taşımaktır.

Düzenli ve bilinçli bir paketleme ve kolileme işleminin ardından planlı bir taşıma süreci kaza riskini en aza indirecektir.

Nakliye esnasından dikkatsizlikten ve özensizlikten kaynaklanan kazalar sonucu en çok zarar gören eşyalarınızın bazıları şu şekilde sıralayabiliriz.

1: Beyaz Eşyalar

Beyaz eşyalarınız

Beyaz eşyalarınız

Beyaz eşyalar dediğimiz hem ağır hemde hassas olmaları nedeniyle çizilmeye ve arıza yaşama en müsait olan eşya grubunun başındandır. Buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın ve televizyonun dahil edilebilecek riskl ve çabuk hasarlara yol açan kazaların baş aktörüdürler.

2: Yemek Takımları

Yemek takımları

Yemek takımları

Taşıma esnasında sarılmayan tabak veya kase kırılmada bir tanesinin bile kırıldığı takdirde tüm tıkımın kullanılmıyacak duruma gelir. Bu nendenle eğer nakliye firması ile anlaşma sağladığınız takdirde siz kendiniz tüm kırılacak eşyalarınız kendiniz kolilemesini sağlam bir şekilde yapınız ve ardından dikkat etiketleri yapıştırın.

3: Avizeler

Avizeler

Avizeler

Dikkatli ve özenle sökülüp diğer evinizde özenle duvara asılmalıdır. Kırılaçak eşya niteliğinde olup en ufak bir çarpma ile kırılabilir. Avizenizi taşıma sonrası söktürüp avize boyutuna göre koli temin edip ve ardından sökülebilen parçaları tek tek söküp yeni evinize aldığınız gibi takdırabilirsiniz.

4: Ayna

ayna

ayna

Cam olan herşey nakliye esnasında başlı başına en büyük risktir. Aynalar tek parça olarak karton koli ile sağlıklı bir şekilde ambaajlanıp daha sonra nakliye aracın kasa kenarına battaniyelerle kalın bir şekilde bağlanmalıdır.

5: Perdeler

perdeler

perdeler

Genelikle taşıma telaşında en son insanın aklına gelebilecek eşyalardan biri de perdelerdir. Hızlı bir şekilde koli yada poşetlerin içine konulup araçın bir köşesine sıkıştırılır. Kire ve yırtılmaya açık hale gelirler. Ayrıca store perdeler de çokça zarar gören perdelerdir. Yeni evinizde yıkamadan kesinlikle asmayınız store perdeler için usta çağırıp takdırınız.

6: Gardırop ve Karyolalar

Gardırop ve Karyolalar

Gardırop ve Karyolalar

Nakliye esnasında sadece çarpma sonucu ile kırılıp çatlamayarak zarar görmez her yeni montaj da ile muhakkak zarar görür aynı aldığınız gün gibi kullanılmaz yeni mobilyalar sunta ile yapılmıştır. bir vidayı iki kez aynı yere attığınızda yalama olur tutumaz eski medefe mobilyalar gibi sağlam mobilyalar değildir. en ufak bir nemden hemen tutmamaya başlar kapılar düzgün kapatılmaz.

7: Oturma Grupları

Oturma grupları

Oturma grupları

Taşıma esnasında iyi paketlenmediği takdirde ya ayakları kırılır yada döşemesi yırtılır. Bu nedenle iyi paketleyip daha sonra taşımanız da fayda vardır iyi paketlenmesi takdirde taşımada duvarlara veya merdiven demirlerine takıarak yırtılamya veya ayakların kırılması ile sizlere maliyet açabilir.

8: Yatak ve Yorganlar

Yatak ve Yorganlar

Yatak ve Yorganlar

Yataklar ve yorganlar taşımanıza bir gün kala kulanmadığınız yorganları hurçlerın içine yerleştiriniz. taşımada ise üzerine attığınız yorganı hurçerın içine koyabilirsiniz. yataklar ise bazı nakliye firmalarından yatak kılıfları mevcuttur. Sizin anlaşma yapacağınız firmada eğer bulunuyorsa önce streçleyin daha sonra kılıfların içine güzel bir şekilde kılıflayın hem toz bulaşmaz hemde daha sağlıklı taşıma olur.

9: Kitaplıklar

kitapliklar

kitapliklar

Genelikle hem ağır hemde nakiye fırmaların sevmediği eşyalardan bir tanesi de kitaplardır. Taşıma esnasında eğer kolilemesini siz yapıyorsanız muhakak ufak koliler kitaplar için temin edip ufak kolilere düzgün bir şekilde yerleştiriniz. Büyük kolilere koyduğunuz da taşıma esnasında kolilerde patlamalar yol ortasında dağılma olabiliyor. Bu tür sorunların olmaması için kitaplar için ufak koli tercih ediniz.

10: Çiçekler
Çiçekler

Çiçekler

Gözünüz gibi baktığınız çiçekleriniz tankiye esnasında arabanın hemen hemen üçte birini kapmaktadır. Bu nedenle çiçeklerinizi taşımanıza 2-3 gün kala eğer yeni eviniz yakın ise otomobiliniz varsa kendiniz kendi aracınızla taşısanız daha güzel olur çünkü taşıma da eşyaların için ekonularak taşınır veya herhangi bir eşya bağlanmadığı zaman üzerine düşer çiçeğiniz maf olur veya kamyonda yer varsa en arkaya düzgün bir şekilde yerleştiriniz. Ama eşyaların üzerine düşmemesi için eşyaların iyice bağlanmış mı kontrol ediniz.